top of page

Nature Based Therapy

Geluiden, geuren, een vogel die overvliegt of een eekhoorntje dat de boom in rent, wind, zon en regen: de natuur heeft een hoop te bieden. Bij Nature Based Therapy nemen we letterlijk de ruimte om stil te staan bij gevoelens, gedachten en het ervaren van alles wat er om je heen gebeurt.

Jouw doelen

Zoals de naam al zegt neemt bij Nature Based Therapy de natuur een belangrijke plaats in. Het biedt ondersteuning bij het werken aan de doelen die we samen hebben vastgesteld. Als je veel en sterke emoties ervaart, of als je juist geblokkeerd bent, helpt het om letterlijk in beweging te komen. De natuur ondersteunt bij het verwerken van nare ervaringen en biedt nieuwe perspectieven op bestaande obstakels.

Zo werkt het

Nature Based Therapy is ideaal als de natuur je een goed gevoel geeft, je het lastig vindt om direct oogcontact te maken of als je je geblokkeerd voelt door gevoelens of in je reactie. Bij de meeste therapiesessies trekken we samen de Strabrechtse Heide op – ook als de zon niet schijnt. Alleen al het ervaren van de kracht van de natuur, kan verlichting bieden bij het oplossen van problemen.

 

Als je meer informatie wilt, kan je hier contact opnemen: 

Nature Based Therapy - Nexus Mental Health Support
bottom of page